سبک های گیتار را بشناسید؛ بهترین سبک گیتار

سبک های گیتار را بشناسید؛ بهترین سبک گیتار

یکی از بزرگترین چالش‌هایی که علاقه‌مندان به یادگیری گیتار با آن روبه‌رو هستند انتخاب سبک گیتار است. گیتار دارای سبک‌های مختلف و متنوعی است، پس در ابتدا باید سبک مورد علاقه خودتان را پیدا کنید و آن را بشناسید. ما در این مقاله قصد داریم به معرفی سبک های گیتار بپردازیم تا شما را در مسیر یادگیری این ساز محبوب یاری دهیم.

سبک چیست؟

برای اینکه بتوانید سبک گیتار خود را انتخاب کنید باید ابتدا با واژه سبک در موسیقی آشنا شوید. سبک در واقع یک نام قراردادی است و صفات قطعات موسیقی را که دارای رسوم و ریشه مشترک می‌باشند توصیف می‌نماید. سبک‌های موسیقی در شرایط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی مختلفی به وجود آمده‌اند و هر کدام دارای الگوی ریتمیک و ملودیک خاص خودشان می‌باشند.

انواع سبک های گیتار

در نواختن گیتار سبک‌ها به دو دسته اصلی و فرعی تقسیم می‌شوند. سبک‌های اصلی سبک فلامنکو، کلاسیک، پاپ و راک می‌باشند. در ادامه به بررسی هر دو دسته خواهیم پرداخت.

سبک گیتار فلامنکو

یکی از سبک های گیتار سبک فلامنکو می‌باشد که ریشه آن به موسیقی اصیل اسپانیا برمی‌گردد. در ابتدا گیتار در کنار رقص و آواز در اسپانیا و به سبک فلامنکو نواخته می‌شد. فلامنکو یک سبک موسیقی است که از فرهنگ کولی‌های اسپانیا الهام گرفته شده است و دارای سه رکن اساسی آواز، رقص و گیتارنوازی می‌باشد. زندگی کولی‌ها با موسیقی درآمیخته بود و آنها احساسات خود را در روزهای سخت با خواندن آوازها و رقص‌های سبک فلامنکو نشان می‌دادند. یادگیری این سبک از گیتار کمی پیچیده می‌باشد و شما برای نواختن سبک فلامنکو می‌بایست تکنیک‌های زیادی را یاد بگیرید و برای تمرین آنها زمان بگذارید. همچنین برای نت‌نویسی سبک گیتار فلامنکو از روش خاصی استفاده می‌کنند که به آن تبلچر می‌گویند. این سبک دارای دستگاه‌های مختلفی است که در اصطلاح به آن پالو می‌گویند و باید برای تسلط بر سبک فلامنکو آنها را بشناسید.

سبک گیتار فلامنکو

سبک کلاسیک

گیتار کلاسیک از دیگر سبک های گیتار است که برای نواختن موسیقی کلاسیک به کار گرفته می‌شود. موسیقی کلاسیک مربوط به سال‌های 1750 تا 1820 است، دورانی که وضعیت اقتصادی مردم عادی رو به بهبود بود. همین امر باعث شد موسیقی از انحصار طبقه مرفه جامعه خارج شود و به مرور مردمی‌تر گردد. در واقع سبک گیتار کلاسیک بعد از فلامنکو و توسط غیر اسپانیایی‌ها ابداع شد. اما تمامی تکنیک‌های نواختن آن ریشه در سبک فلامنکو دارد. سبک گیتار کلاسیک سبکی ملودیک است و بر نت‌خوانی تاکید دارد تا نوازنده بر ریتم، ملودی و دینامیک مسلط شود. یادگیری گیتار کلاسیک مستلزم تمرین مداوم و آموزش دقیق است. در این سبک قطعات موسیقی کلاسیک اروپایی نواخته می‌شود و از آهنگسازان قطعات گیتار کلاسیک می‌توان به یوهان سباستین باخ، فرناندو سور و آگوستین باریوس اشاره کرد. گیتار کلاسیک را می‌توان به صورت تکنوازی، دو نوازی، سه نوازی، چهارنوازی و کنسرتو نواخت.

سبک پاپ

سبک پاپ یکی از جذاب‌ترین و محبوب‌ترین انواع سبک نواختن گیتار است. نام این سبک از کلمه popular به معنی محبوب و مردمی گرفته شده است. در سبک گیتار پاپ احساسات بسیار صمیمانه همراه با آواز بیان می‌شوند، از این رو این سبک باب میل اکثر افراد می‌باشد. در این سبک تکنیک‌های پیچیده‌ای آموزش داده نمی‌شود و به همین دلیل یادگیری آن به زمان زیادی احتیاج ندارد. نوازندگان گیتار در سبک‌های دیگر با کمی تمرین و کسب مهارت می‌توانند سبک پاپ را نیز بنوازند.

سبک راک

سبک گیتار راک سبکی است که در دهه 1950 میلادی و بعد از جنگ جهانی دوم شکل گرفت. در آن زمان موسیقی نقش زیادی در بروز مشکلات ناشی از جنگ در بین نسل جدید جامعه ایفا می‌کرد. بنابر جو حاکم در آن دوران سبک موسیقی راک به وجود آمد که ساز گیتار نقش بزرگی در نواختن قطعات راک داشت. سبک راک کمی پیچیده و سخت می‌باشد و نواختن آن آسان نیست. برای یادگیری این سبک به تمرین بیشتری نیاز دارید. حالات و احساسات سبک راک ممکن است با روحیه همه افراد سازگار نباشد. در این سبک از آکوردهای قوی و ریتم‌های پر شور و پر انرژی استفاده می‌شود. نواختن سبک راک تکنیکال و سرعتی است و هیجان بالایی را به مخاطب خود منتقل می‌کند.

سبک بلوز

در انواع سبک نواختن گیتار می‌توان از سبکی به نام بلوز نام برد که توسط سیاهان مهاجر در آمریکا و در قرن 19 شکل گرفت. این سبک سرشار از احساسات و هیجانات می‌باشد و مفاهیم را به سادگی به مخاطبین خود منتقل می‌کند. در سبک بلوز از آکوردهای تکراری و ساده استفاده می‌شود. با نواختن این سبک نوازنده می‌تواند با مخاطب ارتباط عمیقی برقرار کند و احساسات شخصی خود را به گوش آنها برساند.

سبک جاز

یکی دیگر از سبک های گیتار سبک جاز است که ریشه آن به سیاه‌پوستان آمریکا برمی‌گردد. در شروع سده بیستم سبک جاز ابتدا در بین آنها رواج پیدا کرد و سپس وارد کشورهای دیگر شد. سبک جاز به بداهه‌نوازی معروف است و نوازنده می‌تواند به طور آزادانه احساسات خود را بیان نماید. البته نوازنده ایده‌های خود را در عین رعایت ساختارهای موسیقیایی می‌نوازد و همین امر باعث می‌شود سبک جاز گسترده و پیچیده شود. در سبک جاز نوازنده آزادی زیادی در نواختن دارد و نظر بسیاری از گیتاریست‌ها را به خود جلب می‌کند. نواختن این سبک از گیتار نیازمند خرید گیتار خاصی به نام archtop است که قیمت بالایی دارد. برای اینکه بتوانید در سبک راک بنوازید باید درک بالایی از دانش موسیقی و همچنین مهارت زیادی در نوازندگی داشته باشید.

سبک گیتار جاز-سبک های گیتار

سبک کانتری

سبک کانتری گیتار سبکی عامه‌پسند در آمریکا است که در بین روستاییان جنوب ایالات متحده آمریکا بسیار محبوب می‌باشد. در سبک کانتری روستاییان داستان‌های عشقی و حس و حال دلشکستگی را با نواختن گیتار در این سبک نشان می‌دهند. در موسیقی کانتری از انواع گیتارهای آکوستیک و الکتریک استفاده می‌کنند.

سبک محلی یا فولکلور

این نوع سبک از گیتار نوازی ریشه در آداب و رسوم و فرهنگ یک قوم دارد و با باورهای آنها گره خورده است. از سبک فولکلور می‌توان برای داستان‌سرایی، ترانه‌های عاشقانه، انواع لالایی و خواندن شعرهای محلی استفاده کرد. از خصوصیات بارز این سبک کوک‌های باز و صدای آکورد منحصر به فرد خود است.

گیتار سازی است که سبک‌های زیادی را می‌توان با آن نواخت. سبک‌هایی که معرفی کردیم از معروف‌ترین سبک های اصلی گیتار می‌باشند. اما سبک‌های دیگری نیز وجود دارند که در ادامه فقط از آنها نام می‌بریم.

سبک Flatpick، سبک کارائیب، سبک متال، سبکEmo، سبک Lead، سبک Ska و سبک اسلاید از دیگر سبک‌ های گیتار می‌باشند.

بهترین سبک گیتار برای شروع کدام است؟

پاسخ این سوال به سلیقه شخصی شما برمی‌گردد و کسی نمی‌تواند برای شما تصمیم بگیرد. بهترین راه این است که به قطعاتی از سبک‌های مختلف گوش دهید و ببینید با کدام سبک ارتباط خوبی برقرار می‌کنید. هر نوع سبکی که شور و هیجان را در شما برافروزد می‌تواند گزینه مناسبی برای شروع باشد.

البته در ابتدای مسیر یادگیری هر کدام از سبک های گیتار شما می‌بایست اصول اولیه موسیقی مانند آشنایی با مفاهیم و علائم تئوری موسیقی، ریتم، ملودی، آرپژ و…. را آموزش ببینید. سپس قطعات کوتاه و ساده‌ای را یاد خواهید گرفت که به سبک خاصی تعلق ندارند. بعد از کمی پیشرفت در نواختن و یادگیری تکنیک‌های اولیه می‌توانید به سمت انتخاب سبک خود بروید.

کلام آخر

همانطور که گفتیم نواختن گیتار دارای سبک‌های زیادی می‌باشد و حس و حال متفاوتی را به مخاطبین خود منتقل می‌کند. ما در این مقاله سبک های گیتار و ویژگی‌های آنها را معرفی کردیم. حال می‌توانید تصمیم بگیرید که کدام سبک باب میل شما می‌باشد. برای آموزش گیتار در سبک‌های مختلف اعم از کلاسیک و پاپ می‌توانید به جمع هنرجویان آموزشگاه آنلاین موسیقی سه لا چنگ بپیوندید. در مجموعه ما بهترین و حرفه‌ای‌ترین اساتید گیتار با سابقه‌ای درخشان در امر آموزش آنلاین گیتار در حال فعالیت می‌باشند. بنابراین در هر کجای دنیا که هستید می‌توانید از طریق سایت سه لا چنگ به یادگیری گیتار بپردازید. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در کلاس‌ها می‌توانید با شماره 91098925-021 تماس حاصل نمایید و یا فرم مشاوره رایگان زیر را پر کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن با شما تماس بگیریم.

جهت مشاوره رایگان و ثبت‌نام در کلاس‌ها فرم زیر 👇 را پر کنید.

دیدگاه‌ها ۰