مراحل یادگیری گیتار از مبتدی تا پیشرفته

مراحل یادگیری گیتار از مبتدی تا پیشرفته

گیتار از محبوب‌ترین سازها در بین علاقه‌مندان به موسیقی در سراسر دنیا می‌باشد. یادگیری گیتار می‌تواند در کنار چالش‌هایی که دارد بسیار لذت‌بخش باشد. از آنجایی که گیتار سازی است که سبک‌های متنوعی از موسیقی را می‌توان با آن نواخت، مسیر یادگیری این ساز کمی متفاوت از سازهای دیگر است. یادگیری گیتار به مراحل مختلفی تقسیم می‌شود که هر کدام از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند. ما در این مقاله قصد داریم مراحل یادگیری گیتار را برای شما تفسیر کنیم و در این مسیر یاریتان دهیم.

آشنایی با اجزای گیتار

اولین مرحله در یادگیری گیتار آشنا شدن با اجزای گیتار و ساختمان آن است. اینکه بدانید نقش هر بخش در صدادهی ساز چیست به درک شما از ساز انتخابی‌تان بسیار کمک‌ می‌کند. هنگامی که با عملکرد هر قسمت آشنا شوید بهتر می‌توانید با سازتان ارتباط برقرار کنید. همچنین نیاز است که موقع نواختن گیتار اصطلاحات و نام همه قسمت‌ها را خوب یاد بگیرید تا وقتی استادتان درباره آنها صحبت می‌کند سردرگم نشوید.

شناخت انواع گیتار

همانطور که می‌دانید ساز گیتار دارای انواع مختلف و متنوعی است که قبل از شروع یادگیری باید با آنها آشنا شوید. این مرحله از یادگیری گیتار به شما کمک می‌کند تا با توجه به سلیقه و علاقه‌تان بهترین گزینه را انتخاب کنید. در ادامه به معرفی محبوب‌ترین انواع گیتار می‌پردازیم.

گیتار آکوستیک

گیتار آکوستیک گیتاری است که برای صدادهی نیاز به تقویت‌کننده صدا ندارد. در این نوع گیتار صدای سیم‌ها توسط بدنه چوبی و توخالی آن تقویت می‌شود. این نوع گیتار دارای انواع مختلفی از جمله کلاسیک، فلامنکو، آکوستیک، الکتروآکوستیک و جاز می‌باشد که در اندازه و شکل بدنه و همچنین جنس سیم‌ها با یکدیگر متفاوت می‌باشند. این تفاوت‌ها باعث ایجاد رنگ‌ها و حجم‌های مختلف صدایی می‌گردد. بنابراین بهتر است قبل از شروع یادگیری گیتار ویژگی‌های آنها را بررسی کنید و قطعاتی از هر کدام را بشنوید.

گیتار الکتریک

گیتار الکتریک به نوعی از گیتار گفته می‌شود که بدنه آن توپر است و بدون تقویت کننده الکتریکی مانند آمپلی فایر نمی‌تواند صدایی تولید کند. این نوع گیتار دارای انواع مختلفی است و توسط آن می‌توانید تمامی سبک‌های موسیقی را بنوازید. از انواع گیتار الکتریک می‌توان به گیتار الکتریک Jazz, Heavy Metal, Rock, Blues, Utility و  Country اشاره کرد.

گیتار الکتریک-گیتار آکوستیک

انتخاب استاد

از دیگر مراحل بسیار مهم یادگیری گیتار انتخاب استاد می‌باشد. در هر مرحله‌ای از یادگیری که باشید با چالش‌هایی در مسیر روبه‌رو خواهید شد که شاید به تنهایی از پس آن برنیایید. بنابراین وجود یک استاد حرفه‌ای که همیشه و در همه حال با دلسوزی کنار شما است می‌تواند مسیر یادگیری گیتار را برایتان هموار و لذت‌بخش کند. مجموعه سه لا چنگ از طریق آموزش آنلاین گیتار این بستر را برای شما فراهم کرده است که با بهترین اساتید گیتار در سراسر ایران ارتباط برقرار کنید و دیگر دغدغه‌ی دسترسی به اساتید مجرب را نداشته باشید. اساتید گیتار در مجموعه سه لا چنگ می‌توانند شما را در آموزش آنلاین گیتار از صفر و از سطح مبتدی تا پیشرفته یاری دهند.

خرید ساز مناسب

این مرحله همیشه برای هنرجویان مبتدی که تخصص و زمینه‌ای در خصوص خرید گیتار مناسب و باکیفیت ندارند دغدغه بزرگی می‌باشد. کیفیت و صدادهی مطلوب ساز می‌تواند روند یادگیری شما را تحت‌تاثیر قرار دهد. بنابراین حتما برای خرید گیتار مناسب از یک متخصص و یا مدرس خود کمک بگیرید.

یادگیری تئوری موسیقی

از دیگر مراحل مهم یادگیری گیتار آشنایی با تئوری موسیقی و اصطلاحات مربوط به گیتار می‌باشد. برای اینکه بتوانید قطعه‌ای را بنوازید باید توانایی نت‌خوانی و علائم مربوطه را داشته باشید. پس در این مرحله مدرس به آموزش انواع نت‌ها، کشش آنها، ریتم، فواصل، آکوردها و…. می‌پردازد. لازم است بدانید برای تسلط به نام و جایگاه نت‌ها و دیگر مفاهیم موسیقی باید صبور باشید و حسابی تمرین کنید.

یادگیری تکنیک‌های پایه

در یادگیری هر سازی یک سری تمرینات پایه وجود دارد که برای نواختن بسیار ضروری است. در گیتار نیز تکنیک‌هایی وجود دارد که انگشت‌گذاری و مهارت نواختن را بهبود خواهند بخشید. برای مثال حرکت دادن انگشتان طبق الگوهای مختلف بر روی دسته گیتار و یا تمرینات کششی انگشتان برای نت‌های دورتر از جمله این تمرینات می‌باشند. بهتر است روزانه به تمرین این موارد بپردازید تا سرعت و دقت انگشتان شما بالاتر رود و هماهنگی بین دست چپ و راست ایجاد شود.

یادگیری گیتار-تکنیکهای پایه

آشنایی با سبک‌های مختلف نواختن گیتار

همانطور که می‌دانید گیتار در سبک‌های متنوعی نواخته می‌شود. این سبک‌ها در هر دوره‌ای از تاریخ تحت تاثیر شرایط مختلف سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در بین هنرمندان ایجاد شده‌اند. هر کدام از این سبک‌ها حس و حال مخصوص به خود را به همراه دارند. پس مهم است قبل از اینکه گیتار خود را بخرید حتما سبک‌های مختلف گیتار نوازی را بشناسید و مطابق با آن ساز خود را تهیه نمایید. از سبک‌های نواختن گیتار می‌توان به سبک فلامنکو، پاپ، کلاسیک، راک، جاز، بلوز و… اشاره کرد.

نواختن آکوردهای پایه و قطعات ساده

بعد از یادگیری نت‌ها و تکنیک‌های اصلی نواختن گیتار حال آماده آموزش آکوردهای پایه و آسان و همچنین نواختن قطعات ساده می‌باشید. این مرحله یادگیری گیتار می‌تواند برای هنرجو بسیار جذاب باشد. چرا که بالاخره پس از چند جلسه تمرین و تلاش می‌تواند صدای ساز خود را بشنود. در این مرحله معمولا اساتید با آموزش قطعات ساده و معروف به هنرجویان خود انگیزه می‌دهند.

روش‌های یادگیری گیتار

امروزه مسیرهای زیادی برای یادگیری گیتار و نواختن آن وجود دارد. کتاب‌های معتبر زیادی از مبتدی تا پیشرفته در بازار موجود می‌باشد. همچنین ویدیوهای آموزشی زیادی با هدف آموزش گیتار در اینترنت موجود هستند. از دیگر روش‌های یادگیری گیتار آموزش حضوری و رفتن به آموزشگاه می‌باشد. در کنار مزایایی که در آموزش حضوری وجود دارد معایبی نیز دیده می‌شود. اما برای یادگیری گیتار نیاز نیست حتما به صورت فیزیکی در آموزشگاه حضور داشته باشید. شما می‌توانید در هر کجای دنیا که باشید به راحتی توسط آموزش آنلاین گیتار به یادگیری ساز مورد علاقه‌تان بپردازید. همچنین در این روش خبری از اتلاف وقت و هزینه در مسیر رفت و برگشت به آموزشگاه نیست. شما می‌توانید با ثبت‌نام در وبسایت سه لا چنگ در کلاس های آنلاین گیتار شرکت کنید و با خیالی آسوده به یادگیری آن بپردازید.

کلام آخر

همانطور که دانستید یادگیری گیتار دارای مراحل مختلفی است که می‌بایست آنها را طی کنید تا بتوانید در آینده به هدف مورد نظرتان برسید. ما در این مقاله سعی کردیم مهم‌ترین مراحل مسیر یادگیری گیتار را برایتان شرح دهیم. در تمام این مرحله‌ها و همچنین در ادامه مسیر رشد و پیشرفت وجود یک استاد باتجربه می‌تواند بسیار تاثیرگذار باشد. بنابراین اگر به دنبال مدرسین حرفه‌ای هستید فقط کافی است در وبسایت سه لا چنگ ثبت‌نام نمایید و به جمع هنرجویان آنلاین ما بپیوندید. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در کلاس‌ها می‌توانید با شماره 91098925-021 تماس حاصل نمایید و یا فرم مشاوره رایگان زیر را پر کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن با شما تماس بگیریم.

جهت مشاوره رایگان و ثبت‌نام در کلاس‌ها فرم زیر 👇 را پر کنید.

دیدگاه‌ها ۰