نحوه صحیح گرفتن دف را بیاموزید

نحوه صحیح گرفتن دف را بیاموزید

یکی از مهم‌ترین اصول نوازندگی هر سازی از جمله دف نحوه دست گرفتن آن بطور صحیح می‌باشد. برای اینکه در آینده بتوانید درست و بدون ایراد دف زنی کنید می‌بایست این اصول را به خوبی یاد بگیرید و روزانه تمرین کنید. دست گرفتن دف و نحوه‌‌ی نشستن هنگام نوازندگی این ساز از مراحل اولیه‌ یادگیری است که هر هنرجویی در شروع آموزش دف با آن آشنا می‌شود. ما در این مقاله قصد داریم نحوه صحیح گرفتن دف را آموزش دهیم پس تا انتها همراه ما باشید.

نحوه صحیح دست گرفتن دف

اگر تازه شروع به نواختن ساز دف کرده‌اید باید بدانید که دف نوازی اصول خاصی دارد و باید مراحل یادگیری ساز دف را یکی یکی طی کنید. بنابراین عجله نکنید و این اصول را به خوبی بیاموزید و تمرین کنید. دست گرفتن دف یکی از مهم‌ترین مراحل در آغاز یادگیری این ساز است که متاسفانه بعضی از هنرجویان آن را جدی نمی‌گیرند. اگر می‌خواهید در آینده به یک نوازنده دف ماهر تبدیل شوید و تکنیک‌ها را بصورت حرفه‌ای اجرا کنید، باید نحوه صحیح دست گرفتن دف را به خوبی بیاموزید. در نهایت برای اجرایی بی‌عیب و نقص و موفق باید استایل نوازندگی دف را بدانید، بنابراین در ادامه به روش صحیح نشستن و دست گرفتن دف می‌پردازیم.

صاف بنشینید

هر سازی در هنگام نواختن اصولی دارد و نوازنده باید در موقعیت خاصی قرار بگیرد. اولین مرحله برای یادگیری اصول صحیح دف نوازی این است که صاف بنشینید و کمر خود را در حالت قوز قرار ندهید. اگر کمر خود را هنگام دف زنی خم کنید و یا به صندلی تکیه دهید، در اجرا و نوازندگی نقص و خطا پیش خواهد آمد. شانه‌هایتان را در حالت طبیعی و راحت قرار دهید تا از خستگی سریع جلوگیری شود. همچنین گردن را نیز باید در حالت طبیعی نگه دارید و از سفت کردن بیش از حد آن خودداری کنید.

محل قرارگیری شست در نواختن دف

نحوه نگه داشتن ساز

مرحله بعدی در آموزش دست گرفتن دف، نحوه‌ی نگه داشتن ساز است. شما می‌بایست دف را با هر دو دست نگه دارید و مطمئن شوید که وزن آن به طور یکسان بین هر دو دست تقسیم می‌شود. دف را در زاویه‌ای که نه خیلی عمودی باشد و نه بیش از حد افقی در دست بگیرید، زاویه‌ ۳۰ تا ۴۵ درجه معمولاً مناسب است. دست چپ‌تان باید کنترل مناسبی روی دف داشته باشد، اما نباید ساز را خیلی سفت بگیرید تا حرکت آزادانه دست امکان‌پذیر باشد. هنگام نواختن، از مچ و انگشتان به شکل طبیعی استفاده کنید و سعی کنید فشار زیادی به دستان وارد نکنید. دست راست را آزاد نگه دارید تا بتوانید تکنیک‌ها را به راحتی بنوازید.

به محل قرارگیری انگشت‌ها دقت کنید

اگر یک نوازنده راست دست هستید، قسمت شستی را با دست چپ نگه دارید و اگر با دست چپ می‌نوازید بر عکس عمل کنید. در نحوه صحیح دست گرفتن دف، باید برای گرفتن شستی ساز، شست دست خود را در قسمت فرورفتگی ساز قرار دهید و سپس انگشت اشاره را تا بند دوم به سمت بیرونی ساز خم کنید. به این نکته دقت کنید که انگشت‌تان نباید با ساز تماس داشته باشد. فراموش نکنید که نحوه‌ انگشت‌گذاری در استایل نوازندگی ساز دف نقش مهمی بر عهده دارد. شست دست دیگر را باید در مقابل قسمت میانه کمانه دف قرار دهید، در واقع باید کمانه را به سه قسمت تقسیم کنید و انگشت شست را در وسط آن قرار دهید.

فاصله دف را با بدن تنظیم کنید

در آموزش نحوه گرفتن ساز دف باید آن را طوری نگه دارید که کمی به سمت خودتان متمایل شود. دست‌تان را صاف نگه دارید و سعی کنید زاویه مچ دست را نشکنید. ارتفاع نگه داشتن ساز دف نسبت به بدن نباید خیلی بالا و یا خیلی پایین باشد. بهتر است ساز را به گونه‌ای نگه دارید که قسمت بالایی ساز تا اواسط صورت بالا بیاید. دقت کنید که نباید آن‌قدر ساز را بالا بگیرید که جلوی دیدتان را بگیرد. همچنین فاصله‌ی ساز از بدن نباید خیلی کم یا زیاد باشد. ساز باید در فاصله‌ای مناسب و کمی نزدیک به بدن در حالت مایل در دست گرفته شود.

نحوه گرفتن دف-فاصله دف تا بدن

اهمیت نحوه صحیح دست گرفتن دف

اگر دف را به درستی در دست نگیرید، ممکن است در آینده با مشکلاتی مانند خستگی زودرس، کاهش کنترل بر روی ساز و حتی آسیب‌های عضلانی مواجه شوید. در ادامه، اهمیت این موضوع را در چند جنبه بررسی می‌کنیم.

تأثیر بر کنترل ریتم

  • دف یک ساز کوبه‌ای و ریتمیک است که باید برای اجرای ضربات منظم و هماهنگ بر روی آن کنترل کامل داشت.
  • گرفتن نادرست دف در دست ممکن است باعث لرزش‌های ناخواسته شده و ریتم نوازنده را دچار اختلال کند.
  • وقتی دف به درستی در دست گرفته شود، نوازنده می‌تواند ضربات متنوعی مانند تم و بک را به شکلی دقیق و هماهنگ اجرا کند.

جلوگیری از خستگی و آسیب دیدن دست‌ها

  • اگر نحوه صحیح گرفتن دف را یاد نگیرید باعث در انگشتان، مچ و ساعد دست چپ دچار تنش می‌شوید. این تنش، به مرور زمان می‌تواند باعث درد و آسیب شود.
  • اگر دف بیش از حد محکم نگه داشته شود، عضلات دست زودتر خسته می‌شوند و انعطاف حرکات نوازنده کاهش می‌یابد.
  • نوازندگانی که برای مدت طولانی به شکل نادرست دف را در دست می‌گیرند، ممکن است دچار مشکلاتی مانند سندروم تونل کارپال یا التهاب تاندون شوند.

بهبود سرعت و دقت در اجرای نت‌ها

  • نحوه صحیح دست گرفتن دف باعث می‌شود که نوازنده حرکات خود را با سرعت و دقت بیشتری انجام دهد.
  • همچنین تسلط بر نحوه گرفتن دف باعث می‌شود که نوازنده در هنگام اجرای قطعات طولانی دچار خستگی نشود و کیفیت نواختن خود را حفظ کند.

کلام آخر

در این مقاله نحوه گرفتن دف و اهمیت آن را بررسی کردیم تا بتوانید در آینده به نوازنده ماهری تبدیل شوید. برای یاد گرفتن اصول دقیق گرفتن دف در دست باید از یک مدرس باتجربه و توانا کمک بگیرید تا بعدها در اجرای تکنیک‌ها دچار مشکل نشوید و به بدن خود آسیب نرسانید. در مجموعه سه لا چنگ مدرسین ساز دف از سراسر کشور با سابقه‌ای درخشان در زمینه آموزش آنلاین ساز دف سال‌ها است در حال فعالیت می‌باشند.

تیم ما فرصتی را برای همه علاقه‌مندان به ساز دف در داخل و خارج از کشور فراهم کرده تا بتوانند از طریق آموزش آنلاین با مدرسین ما در ارتباط باشند. برای اینکه بتوانید هنرجوی اساتید مجموعه ما باشید کافی است در وبسایت سه لا چنگ ثبت‌نام نمایید و به جمع هنرجویان کلاس آنلاین دف بپیوندید. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در کلاس‌ها می‌توانید با شماره 91098925-021 تماس حاصل نمایید و یا فرم مشاوره رایگان زیر را پر کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن با شما تماس بگیریم.

جهت مشاوره رایگان و ثبت‌نام در کلاس‌ها فرم زیر 👇 را پر کنید.

دیدگاه‌ها ۰