بهترین کتاب های آموزش سنتور از مبتدی تا پیشرفته

بهترین کتاب های آموزش سنتور از مبتدی تا پیشرفته

یکی از مهم‌ترین و اولین مراجع یادگیری سنتور و یا هر ساز دیگری کتاب‌های آموزشی می‌باشند. انتخاب بهترین کتاب برای سنتور نوازی شاید یکی از بزرگترین دغدغه‌های هنرجوها در شروع آموزش سنتور است. امروزه کتا‌ب‌های متنوعی در بازار موجود است که می‌توانند هنرجو را از سطح مبتدی تا پیشرفته یاری و ارتقا دهند. اما برای یادگیری سنتور بطور اصولی باید بتوانید بهترین کتاب آموزش سنتور را از میان کتاب‌های آموزشی انتخاب کنید. بنابراین ما در این مقاله قصد داریم با پرداختن به معرفی بهترین کتاب‌ های آموزش سنتور، شما را در این امر یاری دهیم.

شما می‌توانید در کتاب‌های آموزش سنتور از مقدماتی تا پیشرفته با ساختمان سنتور و بخش‌های مختلف آن آشنا شوید. همچنین آموزش نت خوانی سنتور، آشنایی با انواع نت‌ها و کوک دستگاه‌های مختلف سنتور از جمله مواردی هستند که در کتاب‌های آموزشی سنتور یاد می‌گیرید. در واقع کتاب های آموزش سنتور یکی از کاملترین مراجع برای یادگیری این ساز دلنشین می باشند. این کتاب‌ها دارای متدهایی برای تمرین و تقویت مضراب زنی و مچ‌هایتان هستند که باعث پیشرفت چشمگیری در نوازندگی می‌شوند. بهترین کتاب های آموزش سنتور، کتاب‌هایی هستند که بطور وسیع مورد استفاده قرار می‌گیرند و مورد تایید اساتید سنتور می‌باشند.

از معروف‌ترین و بهترین کتاب های آموزش سنتور در مراحل ابتدایی و مقدماتی می‌توان به دستور سنتور استاد فرامرز پایور و شیوه سنتور نوازی استاد پشنگ کامکار اشاره کرد. در ادامه به معرفی و بررسی این کتاب‌ها می‌پردازیم.

کتاب دستور سنتور استاد فرامرز پایور

از نظر بسیاری از اساتید کتاب دستور سنتور استاد فرامرز پایور بهترین کتاب برای آموزش سنتور هنرجویان مبتدی می‌باشد. این کتاب گرانبها بیش از سی بار توسط موسسه فرهنگی هنری ماهور به چاپ مجدد رسیده است. در ابتدای این کتاب هنرجو با نحوه مضراب‌گیری سنتور، روش نواختن و تا حدودی تئوری موسیقی آشنا می‌شود. استاد فرامرز پایور در ادامه کتاب به آموزش نت خوانی سنتور، محل قرارگیری نت‌ها بر روی خطوط حامل و همچنین بر روی سیم‌های سنتور می‌پردازد. در انتهای کتاب دستور سنتور نیز تمرینات متعددی جهت آموزش اصولی تکنیک‌های مضراب زنی سنتور و علائم مختص این تکنیک‌ها گردآوری شده است. درس‌های ابتدایی این کتاب یا همان اتودها بیشتر جنبه آموزشی دارند و برای تمرین نت خوانی و مضرابی زنی نوشته شده‌اند.

بعد از گذراندن دروس ابتدایی و آشنایی با اصول نواختن، به اولین درس آهنگین یعنی قطعه جونی جونی می‌رسید. در درس‌های بعدی بتدریج سرعت قطعه‌ها بالاتر می‌رود و از نت‌های چنگ و دو لا چنگ نیز در آنها استفاده می‌شود. این کتاب دارای قطعاتی از دستگاه‌های مختلف است که یادگیری را برای هنرجویان مبتدی بسیار جذاب می‌کند. کتاب دستور سنتور استاد پایور یکی از قدیمی‌ترین و بهترین کتاب های آموزش سنتور می‌باشد. بنابراین اولین کتابی که معمولا به هنرجوهای مبتدی توصیه می‌شود همین کتاب است. اساتید سنتور می‌توانند در کنار کتاب دستور سنتور، از کتاب‌های دیگر آموزش سنتور برای مبتدیان نیز استفاده کنند و ترکیبی از چند کتاب را به هنرجوهای خود بیاموزند.

 

شیوه سنتور نوازی استاد پشنگ کامکار

از دیگر کتاب‌هایی که می‌توان به عنوان بهترین کتاب آموزش سنتور از آن نام برد، کتاب شیوه سنتور نوازی استاد پشنگ کامکار می‌باشد. استاد کامکار در ابتدای این کتاب طرز نشستن صحیح پشت ساز و نحوه در دست گرفتن مضراب‌‌ها را توضیح می‌دهد. در ادامه این کتاب مختصری از تئوری موسیقی برای درک بهتر هنرجویان از موسیقی گفته شده است. استاد کامکار در این قسمت از کتاب به آموزش اصول نت خوانی سنتور ، توضیح و معرفی اسامی و شکل نت‌ها، خطوط حامل، کلید، انواع میزان‌ها، ساختمان سنتور، نام‌گذاری نت‌ها بر روی خرک‌های سنتور و مفاهیم دیگر پرداخته است.

همچنین این کتاب حاوی جدولی است که علائم و واژه‌های موسیقی در آن توضیح داده شده است. همانطور که در کتاب جلوتر می‌رویم به تمرینات مضراب زنی و نواختن اتودها می‌رسیم. بعد از اینکه هنرجو با مفاهیم و مضراب زنی سنتور آشنا شد نوبت به آموزش قطعات بسیار ساده و آهنگین می‌شود. کتاب شیوه سنتور نوازی دارای قطعات محلی متنوعی است که بسیار استادانه انتخاب شده‌اند و هنرجو در هر کدام از این قطعات مهارت جدیدی را می‌آموزد. قطعات این کتاب شاد هستند و برای هنرجویان مبتدی و حتی کودکان بسیار جذاب خواهد بود.

کتاب دستور سنتور-شیوه سنتور نوازی-بهترین کتابهای آموزش سنتور

کتاب دوره ابتدایی سنتور استاد فرامرز پایور

یکی دیگر از بهترین کتاب های آموزش سنتور کتاب دوره ابتدایی سنتور استاد فرامرز پایور است. این کتاب معمولا بعد از یادگیری کتاب‌های دوره مقدماتی مانند دستور سنتور و شیوه سنتور نوازی شروع به تدریس می‌شود. در این کتاب قطعاتی از کلیه دستگاه‌ها و آوازهای موسیقی ایرانی به جز دستگاه نوا و راست پنجگاه نوشته شده است. هر دستگاه و یا آواز ابتدا با یک مقدمه شروع می‌شود. سپس گوشه‌های مهم آن دستگاه و آواز نوشته شده‌اند و در پایان با یک قطعه چهارمضراب و یا رنگ پایان می‌یابد.

این کتاب ارزشمند به هنرجو کمک می‌کند تا ردیف‌های موسیقی ایرانی را بشناسد و نوازندگی خود را تقویت کند. از آنجایی که این کتاب از اهمیت بالایی برخوردار است، زمان تقریبی که برای اجرای این کتاب توسط هنرجویان در نظر گرفته می‌شود حدود دو سال می‌باشد.

دوره های سنتور استاد ابوالحسن صبا

این کتاب گرانبها توسط استاد ابوالحسن صبا برای ساز سنتور نوشته شده است. آموزش و یادگیری کتاب دوره‌های سنتور استاد ابوالحسن صبا برای هنرجویان، بعد از آموزش دستور سنتور و کتاب دوره ابتدایی سنتور توصیه می‌شود. چرا که هنرجو برای نواختن قطعات این کتاب باید به قواعد نت خوانی سنتور مسلط بوده و تمرینات کافی داشته باشد. پس از فوت استاد، قطعات این کتاب بارها بدون تغییرات نت‌نویسی مجدد چاپ شده است. این کتاب نیز یکی از بهترین کتاب های آموزش سنتور است و یادگیری آن اهمیت بسیاری برای نوازندگان سنتور دارد. به همین دلیل استاد فرامرز پایور، بدون تغییر در اصل محتوای کتاب آن را به طور دقیق‌تری ویرایش و نت‌نگاری کرده‌ است.

کتاب ردیف ابتدایی سنتور-دوره های ردیف نوازی سنتور

بهترین کتاب های آموزش سنتور کدام است؟

همانطور که گفتیم کتاب‌های زیادی برای یادگیری سنتور در بازار و یا بصورت آنلاین در اینترنت موجود هستند. اما کتاب‌هایی که در این مقاله به بررسی و معرفی آنها پرداختیم جزء بهترین و گرانبهاترین کتاب‌های مرجع برای آموزش سنتور می‌باشند. اکثر اساتید سنتور نیز از همین کتاب‌ها برای تدریس به هنرجویان خود استفاده می‌کنند تا هنرجویان بتوانند قطعات اصیل موسیقی ایرانی را هر چه زیباتر و دقیق‌تر بنوازند و آنها را زنده نگه دارند.

کلام آخر

ما در این مقاله سعی کردیم شما را با بهترین کتاب های آموزش سنتور آشنا کنیم تا بتوانید درست‌ترین مسیر را در یادگیری سنتور پیش بگیرید. هرچند که کتاب و محتوای آن در نوازندگی و پیشرفت هنرجو بسیار موثر است اما نباید از داشتن استادی باتجربه در کنار بهترین کتاب‌ها غافل شد. بنابراین برای اینکه بتوانید قطعات سنتور را به زیباترین و صحیح‌ترین حالت ممکن بنوازید نیاز به یک مدرس باسواد و حرفه‌ای دارید. اگر به دنبال چنین اساتیدی برای آموزش سنتور هستید، می‌توانید به وبسایت سه لا چنگ مراجعه کنید و به آموزش سنتور آنلاین در کنار بهترین مدرسین  از سراسر کشور بپردازید. امیدواریم با مطالعه این مقاله به زودی به جمع هنرجویان مجموعه سه لا چنگ بپیوندید و از مزایای آموزش آنلاین سنتور برخوردار شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام در کلاس‌ها می‌توانید با شماره 91098925-021 تماس حاصل نمایید و یا فرم مشاوره رایگان زیر را پر کنید تا در کوتاه‌ترین زمان ممکن با شما تماس بگیریم.

جهت مشاوره رایگان و ثبت‌نام در کلاس‌ها فرم زیر را پر کنید.

دیدگاه‌ها ۰